Pom pom,
pămătuf,
biluță …
…sau în orice fel i-am spune, ne referim la ghemotocul de blană apărut inițial ca breloc care apoi s-a extins ca accesoriu pentru căciuli, pantofi, telefonul mobil, și mai ales ca accesoriu pentru geantă, fiind puternic scos în evidență de Fendi.
Încercând să îmi dau seama de unde vine acest trend, și de cât timp durează, poate cea mai veche imagine a pom pom-ului o am din vreun film douămiist american cu adolescenți, unde celebrul accesoriu era de obicei roz și era atașat de pixul cu care scria la cursuri fata populară și extrem de bogată a liceului. Nu neg că pe atunci îmi părea un accesoriu kitchos și inutil.
Nu pot totuși să spun că a dobândit o utilitate nici în prezent, dar are meritul de a ne duce pe tărâmurile jucăușe ale copilăriei, de a ne stârni imaginația, de a ne face să ne gândim la zăpadă, la căldură, la joacă., e un accesoriu amuzant și poate fi cadoul perfect.
Chiar dacă trendul era la apogeu în 2015, se păstrează până astăzi când a devenit affordable la scară largă. Să vedem cât mai ține și ce urmează… (eu mi-am cumpărat deja 4 ca accesorii pentru geantă ☺)
Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.