Să avem dreptul de a deține proprietăți, să avem propriul cont în bancă, să avem dreptul de a vota, ori pur şi simplu de a intra într-un bar neacompaniate de un bărbat sunt nişte drepturi pentru care stră-stră-străbunicele noastre mai tupeiste au luptat cu îndârjire şi au înfruntat oprobiul public: luate în râs, agresate, ori pur şi simplu ignorate, femeile au avut de străbătut un drum lung pentru a obține ceea ce pentru noi este astăzi normal.

Contrar prejudecăților care încă există, din partea femeilor şi a bărbaților deopotrivă, femeia este astăzi ,în societatea occidentală, cel puțin în teorie, egală bărbatului. De aceea, tot în teorie, scopul inițial al feminismului pare a fi atins. Tot timpul există însă oameni care duc lucrurile mai departe, cum mulți au ucis în numele religiei, în numele feminismului au loc multe manifestații ori manifestări care pornesc de la ideea de feminism dar ajung uneori în ridicol.

În condiția în care cancerul la sân este o boală a femeii care face victime mai ales din lipsa accesului la aparatură specializată ori descoperirea tardivă a bolii, în numele feminismului, şi mai ales dintr-un sentiment de empatie şi o dorință de a ajuta femeile cu cancer la sân multe reprezentante a ceea numesc ele feminism se dezbracă de inhibiții sărbătorind ziua oficială fără sutien, fiindcă este de un ajutor real în această problemă să vedem sfârcurile cuiva, iar pentru suferindele de cancer care sunt nevoite să facă masectomie sau au făcut deja pasul acesta, este o adevărată plăcere sau un ajutor. (Să ne înțelegem, sânii sunt frumoşi, nu e vreo nenorocire să fie arătați, dar nu sub pretextul cinic „mi-am dat jos sutienul din solidaritate pentru femeile cu cancer” ci, aşa cum ar trebui să fie normal: „am o pereche de sâni grozavi şi vreau să îi vedeți şi voi”)

O altă feministă inspirată s-a hotărât să protesteze din solidaritate cu femeile care nu îşi permit să îşi cumpere produse de igienă cum ar fi tampoanele, aşa că a ales să alege la un maraton în prima zi de menstruație fără să poarte vreo formă de protecție, pentru că, nu-i aşa, asta cu siguranța e mai eficient decât o campanie de informare ori de donații. Să nu mai vorbim de subiectul explozibil: alăptatul în locuri publice (subiect care trebuie evitat la fel ca discuțiile despre politică ori religie).

Desigur, eu vorbesc din poziția unei feministe care nu a făcut nimic pentru feminism. Sunt o ruşine pentru feminism, port sutien chiar şi în acea zi dedicată sânilor liberi, mă epilez (ceea ce înseamnă desigur că nu mă iubesc pe mine însămi), dacă aş avea un copil şi aş alăpta aş face-o cu siguranță numai în locuri intime, şi toate astea pentru că a face declarații feministe prin culoarea ori lungimea părului atâta timp cât trăiesc într-o societate care îmi permite să fac orice cu imaginea mea fără să mă expun vreunui pericol, mi se pare penibil, când în alte părți o femeie ar putea fi ucisă doar pentru că şi-a descoperit chipul.

Pentru o cauză nobilă însă las toate pudibonderiile deoparte. Când o să pot să ajut feminismul vopsindu-mi roz părul de pe axile şi arătându-l pe instagram vă rog să mă anunțați, o s-o fac fără să stau pe gânduri 🙇🙆🙅

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.