Nu va povestesc mare lucru, vă povestesc ce-am văzut şi eu la ştiri: nişte indivizi sătmăreni plănuiesc să pornească într-o călătorie care are scopul de a promova vezi-Doamne România şi tradițiile româneşti.

Inițiatorul, mânat de nostalgia pe care o simte când se urcă-n dacie, dar şi de pasiunea lui pentru condus şi vasta lui experiență după cum singur singurel declară: „am condus foarte multe maşini la viața mea”, s-a gândit că ar fi frumos să-şi ia câțiva tovarăşi şi să meargă într-un loc „cat mai departe posibil” ca să se dea mari, în spiritul autohton, cu măreața Dacie, iar după calculele lor, cel mai departe posibil e Marocul.

Normal, o sa poposească pe traseu prin mai multe locuri, dar planul lor cel mai mare e sa arate străinilor tradițiile noastre, deci să mănânce slănină pe capota Daciei. În Maroc. Slănină. De porc. În Maroc. Sau cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă interviul.

Cei opt temerari pleacă cu două maşini, o 1300 şi o 1310. Planul ar fi fost mai bun să plece în trei, iar a treia să fie Wolkswagen, ca să aibă cu ce să se întoarcă, mai ales dacă sunt prinşi în fapt mâncând slănină, o să fie nevoiți să fugă mâncând, de fapt, pământul.

Să lămurim un lucru, nu face parte din tradiția noastră să mâncăm slănină pe capota maşinii, cel puțin prin cărțile lui Ion Ghinoiu nu scrie aşa ceva.Cu siguranță străinii vor fi dați pe spate de „tradiția” românească de-a umbla înghesuiți în maşini şi de-a mânca în parcări, vor strâmba din nas o secundă şi-apoi vor da uitării incidentul. Dar dacă această tradiție ar exista cu adevărat, oare de unde-ar fi pornit şi ce-ar fi însemnat?

Până la urmă această țiganiadă, -scuzați-l pe Deleanu care nu ştia nimic despre corectitudinea politică, şi scuzați-mă pe mine că mă folosesc de asta- ne va ajuta pe noi românii, cu siguranță, să fim mai bine văzuți în lume, iar desigur, mica Dacie va fi râvnită de către toți colecționarii. De asemenea cei 8 care vor speria Marocul il vor speria pentru noi toți românii, nu să-şi dea ei importanță, vor mânca slănină în parcare tot pentru noi, iar lucrurile astea ne vor face viața mai bună şi vom fi priviți şi noi ca nişte oameni normali.

Ha. Ha. Ha

Publicitate

2 gânduri despre “Câțiva tineri sătmăreni plănuiesc un act terorist în Maroc

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.