Clickbait. Sau cum s-o fi numind în română. Momeală.

Greu să rezişti unui titlu ca acesta. Eu nici n-am încercat, când am văzut cartea asta expusă de ziua internațională a femeii pe raftul unei biblioteci din Barcelona am zis că trebuie s-o citesc. Şi-am citit-o. În catalană.

Nu ma ascund după tufiş, nu mă omor după ea. Primul lucru care nu mi-a plăcut este că în aceste povestiri (21) despre persoane sau momente diverse, naratorul se adresează concret şi în repetate rânduri cititoarelor lui, deci este o carte despre femei scrisă pentru a fi citită de către femei. Şi pare genul acela de carte scrisă pentru genul acela de femei… cărora le place să fie lăudate.

Am parcurs aproape întreaga carte fără să găsesc răspunsul promis în titlu, până când am ajuns la ultima povestire De ce iubim femeile şi am aflat răspunsurile înşiruite pe aproape două pagini. Dintre cele mai neinspirate motive: pentru că nu miros a transpirație sau a tutun ieftin, pentru că le plac copiii, pentru că fac enervanta muncă casnică, pentru că nu se masturbează şi nu se gândesc niciodată cum să i-o tragă tipului din tramvai, pentru că sunt interesate de bârfe mondene, pentru că au mereu orgasm, iar dacă n-au, nu se prefac. A, şi poartă chiloți cu flori. Şi cu buline.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.