Sursa foto: Pinterest

Cu toții am văzut vreo imagine cu ea şi ne-a rămas întipărită pe retină, chiar dacă poate nu ştiam detalii despre cine este şi cu ce ce ocupă această femeie atât de nonconformistă.

O recunoaştem după ochelarii rotunzi cu rame mari, după bijuterii şi culorile vii pe care le poartă. Este apreciată în lumea modei şi are loc în primul rând la prezentările de modă.

Iris Apfel s-a născut pe 29 august în 1921 în New York, are 97 de ani şi este cunoscută ca una dintre cele mai originale prezențe mondene.A studiat arta şi istoria artei şi a început o carieră de succes în designul interior, dintre proiectele cele mai importante fiind amenajarea Casei Albe, pentru 9 preşedinţi.

Chiar dacă muncea cu pasiune şi şi-a construit o carieră în amenajări interioare şi design de textile, Iris Apfel a ajuns celebră datorită stilului ei vestimentar care ieşea din tipare. Purta hainele artizanale pe care le găsea în călătoriile ei la petrecerile mondene la care participa, şi încet-încet ţinutele ei iconice au devenit un simbol. Mereu alte accesorii, alte culori, dar aceeaşi esenţă: culori, imprimeuri, mărgele supradimensionate, un simţ al umorului ascuţit şi marii ochelarii rotunzi cu rame negre.Este o mare iubitoare de bijuterii, şi spune că acestea pot transforma total orice ținută.

Felul în care se îmbracă Iris Apfel este o operă de artă. Ținutele ei de zi cu zi sunt aproape de podium şi imposibil de ignorat. Se îmbracă pentru ea şi spune că are stilul în sânge a ştiut mereu că nu e o femeie frumoasă, ci o femeie cu stil, şi consideră asta mai important decât orice.

Stilul lui Iris Apfel este recunoscut şi de Muzeul Metropolitan de Artă din New York unde s-a organizat expoziția numită „pasăre rară” dedicata stilului ei, unde însăşi a construit şi a accesorizat ținutele.

Succesul nu se opreşte aici, pe lângă producția unui documentar despre viaţa lui Iris Apfel şi o carte scrisă de aceasta, în 2018 s-a creat şi păpuşa barbie Iris, iar artista ne ţine la curent cu tot ce face pe contul ei de instagram.

Sursa foto: Pinterest

Sursă foto: Pinterest

Publicitate

Un gând despre “Cine e Iris Apfel şi cum ne inspiră?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.