Toamna aduce aer rece, ni se aşază gândurile, şi ne punem încet încet sandalele la păstrat, şosetele în picioar şi câte un pulovăr când ieşim seara (sau dimineața) la plimbare.

Tot mai răcoare, până la frig în toată regula. Parcă toamna ne (re)vine mintea la cap, aşa-i?

Ne tundem vârfurile arse de soare în semn de ritual de renaştere, şi de-acum ne punem pe protejat şi îngrijit tot ce am neglijat în zilele de vară care au trecut pe nesimțite, ca nesimţitele.

Aerul rece ne îndeamnă parcă la răsfăț, nu-i aşa? Ciocolată caldă, creme de mâini bogat hidratante care miros bine, haine pufoase, parfumuri mai tari. Îmi place toamna, şi se prea poate să bat câmpii doar pentru că eu fac toate astea când vine toamna, iar voi să fiți de altă părere.

Am, aşa, o legătură cu toamna pentru că m-am născut în septembrie, şi cumva, simt că toamna e un pic mai a mea decât a celor născuți în alte anotimpuri. Mărturisesc aşadar că pentru mine toamna înseamnă revenire la o rutină plăcută, ordine şi timp pentru mine.

Mai are rost să vă zic că iubesc, de-a dreptul, să port botine, cizme, eşarfe şi orice mă poate salva de frig? Mi se pare puțin cam ciudat de explicat dar eu cred că obiectele vestimentare pentru sezoanele reci sunt mai impunătoare, mai proaspete, o fi pentru că eu asociez vara cu transpirația, deşi, doamne fereşte, nu am o problemă deosebită cu asta🤷‍♀️.

Am mai povestit şi despre faptul că eu toamna îmi pun ordine în gânduri şi-n dulap. Ordine-inventar. Eu nu urmez orbeşte tendințele, dar îmi place să fiu informată şi să văd în primă fază dacă pot să fiu la modă cu ce am, iar dacă îmi dorec să adaug lucruri, o fac cunoscând ce se poartă, şi încercând să anticipez cam cât va dura noua tendință, dacă are rost să investesc în ceva nou.

Mă cam lungesc aici, hai să vedem ce se poartă în toamna asta!

1. Imprimeuri animaliere

Şarpe, zebră, leopard, vacă, crocodil, girafă şi tot ce mai vreţi voi.

Leopardul e de exemplu un clasic, exista întotdeauna dar anul trecut a revenit în forță şi se pare că s-a păstrat şi anul acesta, şi va rămâne pentru mult timp.

Ca noutate, anul acesta se poartă imitaţia de piele de crocodil, iar aceasta pare din nou o tendință care are şanse să fie sortită succesului. Acest tip de imprimeu mie îmi aduce aminte de poşetele acelea prețioase şi pătrățoase de prin anii ’40 sau ’50 (care, apropos, au revenit la modă), e un material care inspiră calitate.

2. Piele

Să zici că anul acesta se poartă pielea e ca şi cum ai zice că anul acesta sunt la modă blugii, dar staţi să ne înțelegem: în primul rând piele sau imitație, după cum vă dictează sufletul. Apoi, da, piele, dar nu piesele acelea cu care suntem obişnuiți la fel cum suntem cu clasica geacă de piele. Se poartă de exemplu fustele, sacourile, rochiile de piele, dar de această dată cu o croială ceva mai relaxată. Pantaloni de piele cu croială clopot, sacouri nouăzeciste, pantaloni scurți cu croială paperbag şi cam tot ce nu v-ați fi imaginat.

P.S. dacă tot ce v-am povestit eu v-ați imaginat în piele neagră, atunci trebuie să scăpați de prejudecăți în modă: se poartă pielea colorată!

3. Imprimeuri florale

Stați să mă explic: dark florals, imprimeuri luxuriante pe fond negru de obicei, cu imprimeuri mari şi culori vii. Poate nu e o tendință comună în sezonul rece dar uite că funcționează!

4. Ținute monocromatice

Încurcate sunt căile modei! Pe vremea aia când se purta asortatul, prin vreo 2006, era la modă să asortezi încălțămintea cu cureaua şi cu geanta, acum nu se mai complică nimeni şi pun direct aceeaşi culoare peste tot.

Pont: culoarea sezonului e culoarea fisticului!

5. Costumul în două piese

E o altă tendință reciclată de sezonul trecut care dă semne că va mai rămâne prin preajmă. V-aş explica mai mult, dar nu prea am ce.

6. Cureaua/centura

Curelele revin în forță cam peste tot, dar mai ales peste sacouri. Era şi timpul să arătăm lumii că avem talie, după atâta oversized!

7. Geanta mică mică mică

Atât de mică că e complet nefuncţională, dar… pâna la urmă noi oamenii suntem în mod natural înclinați să protejăm şi să iubim chestiile mici şi drăguțe cum ar fi… copiii şi…poşetele?!😁

8. Colierele mari mari

Faţă de ce s-a purtat până acum, accesorii prețioase şi fine, combinate intre ele, noua tendință aduce coliere mari, lanțuri de tip gangsta combinate cu acele accesorii de anul trecut şi purtate deseori cu cele mai elegante ținute. Interesant, aşa-i?

9. Bocancii

În materie de încălțăminte lucrurile ne sunt destul de clare sezonul acesta, se poartă pantofii sport şi ghetele cu platformă. Ceea ce e drăguț e că putem construi o ținută „finuță” chiar şi cu bocanci, dacă punem de exemplu o rochie cu un imprimeu floral lângă, de noi depinde dacă prin restul accesoriilor şi machiaj ducem totul înspre romantic sau înspre gotic, din fericire se poartă amândouă şi aşa nu o luăm pe arătură.

10. Dresuri colorate (tare)

A trecut ceva vreme de când se purta aşa ceva, iar mie mi se pare o metodă ieftină de a construi o ținută la modă. De exemplu dacã avem în dulap o bluză-rochie sau bluză care poate fi purtată ca rochie, tricotată, indiferent ce culoare, nu mai trebuie să investim într-o pereche de pantaloni în aceeaşi culoare pentru a recrea o ținută în aceleaşi tonuri, putem să ne cumpărăm o pereche de strampi opaci şi totul devine mai simplu!

11. Detalii victoriene

Hocus pocus preparatus, sezonul acesta se poartă lucruri din multe perioade istorice, dar asta e cea mai îndepărtată. Se poartă gulerele cu detalii, dantela, corsetul şi umerii supradimensionați.

12. Logo-uri

Dacă până acum marile case se luptau să reînoiască însemnele mărcii în ton cu timpul, acum le readuc pe cele vechi în colecțiile actuale, pentru că ne dau un soi de nostalgie, nu-i aşa?

13. Neutrele

Mă refer aici la culorile care le folosim ca neutre în ținutele noastre, cum ar fi nude-ul sau rozul pudrat. Sezonul acesta aduce maro-ul ca propunere iar mie mi se pare minunat, după o lungă perioadă în care a fost o culoare ostracizată şi declarată o culoare tristă, era şi timpul să vină în centrul atenției.

A! Şi se poartă mult şi tricotajele, era să uit.

Acestea sunt dintre cele mai importante tendințe, dar cred că v-ați făcut o imagine de ansamblu. Avem o ofertă aşa de bogată încât practic putem purta ce vrem, şi sunt sigură că deja deținem câteva piese la modă fără fim ştiut.

În următoarele articole descoasem şi mai tare moda, fiți pe fază! 🤸‍♀️

Publicitate

3 gânduri despre “Ce se poartă toamna asta?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.