Încă de acum câțiva ani, de când au aterizat şi la noi zborurile low cost, o vacanță exotică sau pur şi simplu o mică ecapadă, nu mai sunt lucruri care ne par imposibile.

Mie îmi place sistemul low cost, tocmai pentru prețurile bune şi-mi place că e la fel de sigur ca orice alt zbor, gurile rele spun că avioanele din acest sistem poluează mai mult. Şi ce, dacă plătim mai mult nu mai poluează?

Zborurile low cost fac, efectiv, lumea mai mică, ne permit să facem realitate vacanțele de vis, şi să mai rupem rutina cu câte un weekend departe.

Dar, să ne punem pe plănuit, zic! Să vă explic cum funcționează o călătorie pentru mine: din momentul în care o plănuiesc, fie şi cu câteva luni înainte, mă gândesc numai la asta, îmi aleg ținute şi încep să îmi fac bagajul, la modul cel mai serios, de multe ori, chiar şi cu o lună înainte. Bineînțeles că mai scot şi mai adaug, şi mai scot şi mai adaug, pentru că omul se mai răzgândeşte, se mai schimbă şi vremea… dar pentru mine bucuria călătoriei începe cu bagajul.

Eu sunt un om nehotărât din fire, dacă companiile aeriene low cost mi-ar da opțiune nelimitată la bagaje, probabil mi-aş pune toată casa, şi când am făcut aşa, în călătorii cu maşina mi-am dovedit ca nu am folosit nici 20% din lucrurile pe care mi le-am pus. Într-adevăr şi escapadele mele sunt destul de scurte, şi mă descurc cu câteva lucruri.

În momentul în care am ajuns la destinație se termină şi o parte din magie pentru mine, şi încep să mă gândesc la plecare. Da, sunt genul acela de om. V-am spus că îmi fac bagajul cu o lună înainte, nu? Ei bine, după ce ajung acasă am nevoie de vreo trei zile să-l desfac. Mi-e teamă să nu se piardă iluziile dinăuntru dacă-l deschid.

Da, vorbind de bagaje, asta nu îmi place, că măsurile diferă de la companie la companie. De ce nu există o măsură standard? Ştiți, jocul acela ce încape în valiza? Nimeni nu zice măsurătorile clard ale valizei, dar cumva toți cădem de acord dacă un obiect încape sau nu.

Prima mea călătorie cu avionul am avut o mică paranoia că voi avea de plătit taxe în plus, că va trebui să îmi arunc cosmeticele, că-mi vor verifica bagajul pentru cosmeticele nu îmi erau împachetate corespunzător şi că îmi va vedea tot aeroportul lenjeria intimă.

Travelkit.ro face treabă bună, nu numai că au trolere ieftine, ci şi specifică cărei companii se potrivesc. Cam ce mă interesează pe mine sunt bagaje de mână wizz air şi bagaje de mână Rynair, pentru că acestea sunt companiile cu care circul. Să ai pe cineva care să îţi ”spună”: ia-o pe asta, garantez eu că potriveşte e minunat! În plus, am găsit pe travel kit accesorii de călătorie de care nici nu ştiam că există. Vă invit să ghiciți!

Bagajul e important, pui acolo tot ce-ți trebuie, şi mai pui şi iluzii, şi n-aş vrea să par superficială, dar bagajul face parte din ținută, ar fi păcat să fii pus la patru ace şi să ieşi din aeroport cu plasa de rafie, atât de clasică la noi, nu-i aşa?

Am pățit de câteva ori, când aveam o perioadă că făceam naveta cu autocarul, aveam o geantă atââât de urâțică şi jerpelită, după ce-am purtat-o eu, toate mătuşile şi verişoarele mele, că-mi era mai mare groaza să fiu văzută cu ea, aşa că am luat măsuri.

Acestea fiind spuse, ce părere aveți de trolerul vogue?

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Super Blog 2019

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.