Să jucăm un joc! De la A la K… care-i vitamina ta? Fiecare îşi alege o vitamină şi îşi spune povestea cu ea.

Dacă-mi permiteți, încep eu:

Dacă mi-aş alege vitamina după inițiale, vitamina mea ar trebui să fie, fără îndoială, vitamina A.

Mă cheamă A-na. Ştiu că există vitamina A, şi că ne-ajută să vedem bine, dar nu am nicio poveste legată de ea. Aş putea să aleg inițiala numelui: P., dar vitamina P nu există, nu-i aşa?

Să iau numele blogului: vitamina K, există! Dar nu, nu am nicio poveste, ştiu că ajută la coagularea sângelui, şi nici nu ştiu de unde ştiu, şi nici nu ştiu dacă-i aşa.

De la A la Z, în acest caz de la A la K… o să vă povestesc despre vitamina cu adevărat a mea: Vitamina C, cu c de la creştere: pentru că am crescut cu ea!

Subsemnata Ana, sora fraţilor Karamazov, declar pe proprie răspundere că eram un copil sensibil şi bolnăvicios. Nu mai sunt nici copil, nici bolnăvicioasă, dar a durat ceva vreme să mă pun pe roate!

Răceală după răceală după răceală, un sistem imunitar care nu coopera, şi mulți medici care prescriau antibiotice care mai de care.

Când s-a complicat treaba destul de tare, am ajuns la un doctor care m-a vindecat de toate greşelile celorlalți fără pic de antibiotic: mi-a prescris, printre altele, vitamina C, şi mi-a spus că pot să iau de câteva ori pe an, dar mai ales când răcesc, ca să îmi intăresc imunitatea.

Ce fericire pe mine, vitamina C era ca şi cum un medic de-adevăratelea mi-ar fi prescris bomboane! Nu, de fapt ca şi cum mi-ar fi prescris suc cu aromă de citrice, pentru că sub forma asta îl luam.

Eram obişnuită să iau antibiotic pus strategic în lingura de iaurt, şi încă mai simt gustul acela amărui care-mi agăţa pe gât minute în şir dacă nu înghițeam medicamentul la timp.

Deşi mama mea se îndoia, după câteva zile am ieşit din spital victorioasă. Spirometria arăta că pot să respir corect, cu toate că la început simțeam că respir printr-un pai spart iar senzația aceea de sufocare îmi dădea şi panică, vă puteți imagina cercul vicios.

Vitamina C scurtează simptomele şi durata unei răceli, este o apărare naturală contra inflamației şi ameliorează bolile respiratorii, testat!

N-am mai răcit de 11 ani. Şi îmi place să mai iau vitamina C din când în când, nu numai pentru a-mi întări sistemul imunitar, pentru că mă simt mai puternică ca niciodată, ci pentru alte multe avantaje pe care le are, lucruri la care începi să te gândeşti după 25 de ani: vitamina C e unul dintre principalii antioxidanți din corp, stimulează producția colagenului în organism, ajută la o bună funcționare a metabolismului, ne face mai sănătoşi şi frumoşi pentru că încetineşte procesul de îmbătrânire!

O altă ocazie când mi s-a recomandat vitamina C a fost în cabinetul dermatologului: pentru a mă ajuta să-mi recâştig rezervele de fier, pentru că vitamina C ajută la absorbția fierului! După ceva timp se vedea o îmbunătățire în calitatea firului de păr şi a strălucirii pielii. Am învățat că cu adevărat, frumusețea vine din interior!

Când simți că vrei ceva fresh şi un pic acidulat, cea mai bună alegere e un Vitamina C efervescent, e o metodă atât de plăcută de a avea grijă de tine!

Corpul nostru e singura noastră posesie cu adevărat, cu cât îl îngrijim mai bine, cu atât o să fie mai frumos şi mai sănătos!

Am învățat să mă apăr în fața celor care spun că a pune atâta accent pe îngrijire e o dovadă de superficialitate, şi să am grijă de mine cu adevărat, fără să mă simt vinovată, dimpotrivă.

Mă asigur că imi ofer necesarul de vitamine şi minerale prin alimentație şi prin suplimente, iar la suprafață am ani buni de când folosesc doar dermatocosmetice. Farmacia la preț mic e locul perfect de unde poți să începi să îţi faci excursia de îngrijire, ai cu adevărat la îndemână suplimente, vitamine, şi dermatocosmetice bine formulate şi sigure pentru o rutină corectă a îngrijirii pielii, la un preţ fără concurență şi cu cea mai rapid posibilă livrare.

Pe tema dermatocosmeticelor da că v-aş putea povesti mult şi bine, dar mă limitez să vă povestesc că am tenul gras iar gelul de curățare Bioderma Sebium, crema La Roche Posay Effaclar Duo şi fondul de ten de la Vichy Dermablend mă ajută să îmi țin acneea sub control şi să am liniştea că folosesc produse pe care le aprobă dermatologul.

M-am cam luat cu vorba, era să uit ceva: care-i vitamina ta?

Articol scris pentru Super Blog 2019.

Publicitate