Oare cum au apărut cadourile? Din dorința de a face ceva drăguț pentru cineva, probabil de la un gest simbolic, apoi au început să devină o tradiție şi să se se materializeze, la propriu. Şi s-au transformat încet încet în bunuri. Bibelouri, vaze, bijuterii? Dar câte mai putem să adunăm, an de an?

Alegerea unui cadou mă pune mereu în încurcătură, mai țin minte, din prima carte de bune maniere citită că nu se fac cadou obiecte personale, de igienă, sau parfumuri. Deci cadourile trebuie să fie impersonale ca să fie politicoase?

Alegerea unui cadou pentru iubitul meu mă pune la încercare, lui aş putea să-i fac cadou lucruri personale, dar i-e plin deja dulapul de lucruri personale care nu-i plac. Mă gândesc de multe ori ce frumos ar fi dacă aş putea să scap cu un buchet de flori şi o cutie de ciocolată, că… până la urmă gestul contează. Dar nu, legile sunt făcute: bărbaților nu li se oferă flori!

Din fericire conceptul de cadou se reîntoarce la esență: la a face pe cineva să se simtă bine, nu neapărat posesorul vreunui ceas ori pulovăr pe care n-o să-l poarte niciodată.

Mai nou dăruim momente, experiențe celor dragi şi cunosc un furnizor de experiențe care ne pune pe tavă, şi în practică, idei de cadouri, potrivite pentru cei care experimentează viața.

Viața aşa cum e ea, de la experienţe cu romantism până la experienţe cu adrenalină, şi tot ce vă puteți imagina de la dezvoltare personală, gătit, masaj până la salt cu paraşuta, ori curse de raliu, toate în locaţii speciale, demne de de a fi catalogate „de neuitat”.

Dacă ar fi să surprind pe cineva cu o experiență, cu siguranță acela ar fi iubitul meu. Şi nu mi-e frică de clişee, spun din capul locului că aş alege o experienţă romantică, spiritul de aventurier şi-l hrăneşte singur.

Aş alege o locație frumoasă şi probabil şi geografic aproape, şi o experiență care să conțină masaj, acesta e un lucru care nu o să înceteze să ne placă niciodată, sunt sigură, şi ar fi o surpriză minunată, mai ales acum în sezonul rece când trebuie să ne reîncărcăm bateriile pentru a face față iernii. Ne mai leagă şi pasiunea pentru maşinile de epocă, şi există şi o ofertă de plimbare cu o maşină de epocă combinată cu masaj. De curiozitate, am introdus cuvântul masaj în motorul de căutare al site-ului şi am găsit o grămadă de oferte de masaj: masaj şi zbor cu balonul, masaj şi yoga, masaj şi schimbare de look, masaj şi spa, aromaterapie, şi multe altele. Masaj sigur, şi încă ceva.

Eu sunt un om nehotărât. Când mi se dau prea multe opțiuni nu mai ştiu ce să aleg. Un lucru mi-e clar, există opțiuni pe toate gusturile şi subgusturile. Ce-i mai frumos ca atunci când uiți să te relaxezi şi munceşti prea mult să ți se facă cadou o doză de relaxare, tocmai când ai nevoie, de la persoana care te cunoaşte cel mai bine?

Şi dacă i-aş fi facut cadou un pulover pe care l-ar fi purtat până l-ar fi deşirat poate eram satisfăcută. Dar el?

Experimentează viața!

Artcol scris pentru Super Blog 2019

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.