Colegele mele de la fabrică au venit cu ideea să nu mai facem doar clasica cină de 8 martie ci mai mult, un weekend de 8 martie, o mică aroganță pe motiv că 8 martie pică duminica.

Nu ştiu cum şi cine a venit cu ideea să fiu eu cea care organizează sfârşitul de săptămână festiv, dar am acceptat bucuroasă şi se pare că m-am ales cu treabă serioasă, iar eu nu am mai făcut asta vreodată. Un pic sunt stresată, n-am de ce să nu recunosc, plus că sunt cea mai nouă angajată a fabricii, şi deşi m-am împrietenit relativ repede cu toată lumea, nu fac parte din colectiv de prea multă vreme ca să ştiu ceva despre preferinţele colegelor în general, au avut încredere în darul meu de organizatoare pentru că eu vin cu idei de mici farse şi surprize la locul de muncă atunci când e ziua cuiva.

Suntem 100 de angajați, dintre care 68 de femei iar eu mi-am propus să le surprind şi să mulțumesc pe toate. Poate pe toate e cam greu, dar cu siguranță voi mulțumi majoritatea. Colegii noştri bărbaţi vor fi lăsați pedinafară de data aceasta, ca în fiecare an, aş spune că regretăm, dar nu e cazul, asta e gluma de pe secţie.

Deşi în alte locuri de muncă ieşirile cu colegii rămâneau la nivel de plan, pentru că în final toți găseau motive să nu vină, aici lucrurile funcţionează altfel, avem o comunicare foarte bună şi suntem ca o mare familie. Ne tachinăm, ne certăm, ne luăm apărarea, ne supărăm, ne împăcăm, dar nu se schimbă nimic radical. Luăm de la capăt toate acestea şi ne acceptăm unii pe alţii exact aşa cum suntem. Muncim cu plăcere împreună, de ce n-am petrece puțin mai mult timp împreună?

Unde mergem?

68 de femei cu tot atâtea idei. Ca să ajungem la un acord am construit un chestionar care să ne ajute să ne hotărâm, l-am distribuit în rândul colegelor şi am numărat voturile. Lucrurile stau în felul următor: vor putea să participe 40 de persoane, dintre care 11 vin cu copiii. Am menţionat în chestionar că vom căuta doar locuri prietenoase cu copiii, unde au activităţi şi loc de joacă, în caz că vor veni şi copii, şi mă voi ține de promisiune!

Pe chestionare o majoritate covârşitoare au bifat că doresc „aer de munte”, aşa că la numărarea voturilor am căzut cu toatele de acord, şi vom merge la munte.

Am şi găsit cazare la Poiana Braşov, şi avem destul spaţiu şi timp cât să punem în aplicare câteva activități. Eu nu am mai vizitat Poiana până acum, dar numai din ce am văzut pe site-ul hotelului a fost îndeajuns să mă convingă. Asta şi legenda care spune că acolo găsim cel mai curat aer din România. Şi colegelor le convine locația, aşa că mă pun pe organizat!

Care e planul?

Ne-am înţeles să mergem cu maşinile, dar apoi am recalculat problema şi ne-am dat seama că e mai bine să mergem cu avionul, în plus, cei de la hotel se vor ocupa să ne ducă de la aeroport la destinație şi îndărăt.

Vineri dimineaţa pornim la drum, iar până la ora prânzului vom ajunge şi ne vom fi instalat. De mâncare se ocupă cei de la hotel, şi e de unde alege, aşa că în legătură cu asta nu îmi fac griji.

Nu suntem simpli cazaţi, suntem într-un fel de team building, aşa că beneficiem şi de oferte, fiind un grup organizat destul de numeros. Am plănuit cum să spargem gheața şi să destindem atmosfera Rămânem în interior la Spaţiul de agrement şi divertisment „Poiana Braşov” pentru un timp, să ne tragem puțin sufletul după drum, iar apoi ne punem fularele şi mănuşile şi plecăm la ski, la săniuş, ori la patinoar, fiecare după preferinţe. Noi adulţii suntem ca şi copiii: jocul ne ajută să ne împrietenim.

Încheiem seara cu o cină uşoară după ce ne-am încălzit la saună să ne iasă frigul din oase, şi bem vin fiert în fața şemineului. Depănăm amintiri din fabrică, amintiri din copilărie, ne cunoaştem mai bine, într-un loc cu o privelişte minunată.

Sâmbătă, după micul dejun, lăsăm copiii în grija monitorilor de la locul de joacă şi ne îndreptăm spre una din sălile de conferință unde am invitat un speaker motivațional specializat în dinamizarea de grupuri, cu care vom face activități care cu siguranță ne vor face să ne cunoaştem mai bine şi să funcționăm şi mai bine ca grup.

Vom vorbi şi despre cum să ne organizăm timpul şi cum să comunicăm eficient la locul de muncă şi nu numai, două probleme universale cărora le-am găsi câteva soluții pe această cale. Ştiu că sună a plictisitor, dar m-am documentat foarte bine şi o să fie o activitate interactivă şi dinamică cu jocuri şi demonstrații, cei de la hotel îmi dau încredere şi spun că aceste activităţi prind foarte bine.

După seminar facem o drumeție cu bicicletele şi un grătar, aşa, pe soare cu dinți, după care avem restul de timp până la cină liber, să îl petrecem cum ne dorim cu ce dotări avem la îndemână, şi cu peisajele minunate din împrejurimile hotelului. Cele care nu vor ieşi să se bucure de peisaj au la dispoziție sala de jocuri ori spațiul lounge. Avem câteva colege destul de bune la biliard, iau eu aştept de ceva vreme să am ocazia să-mi iau revanşa la rummy de la colegele din celălalt schimb.

Duminică, în prima parte a zilei mergem să explorăm împrejurimile călare, iar la masa de prânz festivă, cu care vom încununa weekendul va veni şi tortul, o surpriză dulce pentru noi toate, pe care cei din conducerea fabricii m-au rugat s-o procur pe cheltuiala lor. O ultimă cafea să prindem forță, ne reorganizăm şi ne îndreptăm agale spre casă pentru a sărbători a doua parte a zilei de 8 martie cu familia.

Totul este pregătit, am avut parte de ajutor din partea celor de la hotel pe durata organizării, şi mi-au dat sugestii foarte utile din experiența lor cu organizarea acestor tipuri de evenimente, plus o mânecă plină de aşi, adică activităţi de rezervă în caz că ne răzgândim în privința celor alese. Sunt sigură că va ieşi minunat!

Mi-e foarte clar despre ce vom vorbi la muncă luni, în pauza de masă!

*Articol scris pentru Super Blog 2019.

Publicitate