Meli Melo e unul dintre cele mai cunoscute magazine de accesorii de la noi. Prima dată când am văzut accesorii de la Meli Melo a fost acum mulți mulţi ani când răsfoiam pentru prima dată reviste de modă, şi unde găseam sugestii în ceea ce priveşte alcătuirea şi accesorizarea unei ținute. Îmi plăcea să răsfoiesc reviste, acum îmi place să caut inspirație online şi apoi să răsfoiesc rafturile magazinelor online.

Dragostea mea pentru accesorii este în floare, am ajuns la concluzia că accesoriile îmi arată personalitatea şi mă fac să mă simt specială. Rar mi se întâmplă să ies de pe uşă fără minim un accesoriu, şi nu mi-e frică să port ce îmi place chiar dacă nu e la modă.

Accesoriile sunt obiectele care ne completează ținuta, ori poate, mai bine zis tot ceea ce nu e îmbrăcăminte. Pentru mine geanta nu mai e un accesoriu pentru că mie mi se pare că e o piesă obligatorie. Bine, poate nu mai obligatorie decât încălțămintea, dar oricum îmi confirmă teoria: nu pot să spun că mă accesorizez cu o geantă, dar pot să vă spun cu ce îmi accesorizez geanta: cu pufoşenii!Când vine sezonul rece îmi place să ataşez pufoşenii, pentru că aceste accesorii mici şi drăguțe îmi dau senzaţia de căldură.

Am o mare pasiune pentru cercei. Mari. Îmi plac practic toate mărimile, dar atunci când îmi pun cercei mari mă simt cu adevărat specială. Mă fac să mă simt puţin mai îndrăzneaţă, chiar dacă probabil nu e primul adjectiv care mi-ar veni în minte atunci când m-aş descrie.

Aştept orice ocazie pentru a-mi purta cerceii preferați, pentru că am o colecție măricică de cercei mari cu clipsuri, de inspirație optzescistă şi sper ca în curând să nu mai am nevoie de o anume ocazie pentru a-i purta, să capăt puțintică din îndrăzneala pe care mi-o inspiră.

La Meli Melo varietatea este la ea acasă, aurii, argintii, colorați, cu perle, mici mari, cercuri, fundiţe, insecte, tot ce îmi pot imagina. Preferații mei sunt o pereche de fluturi din categoria cerceilor de argint, pe care i-aş purta oricând, şi o pereche ce cercei de un albastru electric minunat pentru a-mi satisface acea parte a personalității care îmi cere cercei mari.

Imi este greu să aleg tocmai pentru că fiecare accesoriu pe care îl văd, îl văd exact integrat într-o ţinută.

Ideea e că e destul de greu să intri într-un magazin de accesorii şi să ieşi fără nimic, asta dacă există vreo femeie care are întotdeauna elastice de păr sau agrafe destule. Ale mele dispar miraculos, aşa că atunci când am ocazia îmi refac stocurile.

Că vine vorba despre accesorii de păr, de cele mai multe ori trebuie să le sacrific pentru că prefer cerceii, dar uneori atunci când aleg cercei mici profit şi îmi pun o cordeluţă, mă face să mă simt cumva nu ştiu cum, dar bine. Din rândul accesoriilor de păr, din nou, avem de unde alege. Piepteni pentru ocazii speciale, agrafele preţioase care sunt la modă de vreo doua sezoane încoace, diademe, cordeluţe, clame, şi multe altele, care ne înfrumusețează şi ne aşază părul cu stil.

V-am spus că cerceii sunt accesoriile mele preferate, iar acum o să povestesc despre eşarfe. Sunt următoarele mele accesorii preferate, pentru că dau ceva special unei ţinute, dau o stare. Dacă este prea cald să le purtăm în jurul gâtului putem să le purtăm în păr, sau ataşate de geantă. Putem să facem mici artificii vestimentare cu eşarfe cu imprimeuri care ne înveselesc, să scoatem o ţinută din rutină, iar atunci când vine vremea, să ne ferim de aerul rece cu ajutorul lor.

Carouri, dungi, modele geometrice, abstracte, imprimeu animalier, fiecare ne face să ne simţim într-un fel anume. Eu am un drag pentru accesoriile de iarnă, sunt iubitoare de mănuşi, căciuli, fulare şi toate accesoriile care ne ţin de cald, şi iubitoare de iarnă.

Îmi plac accesoriile pentru că mă înveselesc. Îmi plac pentru că sunt uşor de făcut cadou: atunci când cumpărăm o eşarfă cadou nu trebuie nici măcar să ne întrebăm ce măsură poartă cel pentru care o luăm, ne facem griji doar asupra culorilor. Dacă prietena mea iubeşte fluturii mi-e foarte uşor să găsesc accesorii cu fluturi, iar pentru iubitul meu care îmi tot ia şapca am găsit şi soluţie, şi cadou de Crăciun: îl voi găsi la raftul de accesorii pentru bărbați.

Ca să fiu clară, de la Meli Melo aş cumpăra vreo câteva lucruri! Aş petrece o bucată bună de vreme privind micile şi mai puţin micile accesorii, aş căuta cadouri pentru cei dragi şi mi-aş cumpăra şi mie ceva care-mi aduce bucurie: o pufoşenie pentru chei, care mă fac să zâmbesc şi mă ajută să le găsesc mai repede în adâncurile necunoscute ale genţii! Vă spun eu, vă schimbă viaţa!

Articol scris pentru Super Blog 2019

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.