Am o poveste bună pentru voi: o să vă spun cum am devenit înger.

Vă spun din capul locului, nu am încă aripi, şi n-am de gând să încerc vreo băutură miraculos-energizantă ca să-mi crească. Am devenit înger, vă spun cu toată modestia, comportându-mă natural.

Sunt croitoreasă. Până aici nimic ieşit din comun. Fac parte din echipa lui Kym Barret. Asta e ceva! Echipa din care fac parte se ocupă de designul de costume pentru noul film Charlie’s Angels! Ceea ce e şi mai interesant e că am ocazia să merg în fiecare zi pe platourile de filmare. Ştiți şi voi cu ce se ocupă îngerii din film: spionaj, lupte, urmăriri, acțiune. Fetelor li se mai rupe câte un nasture, li se mai strică un fermoar, iar eu practic stau gură-cască pe platouri şi mai cos câte un nasture, mai repar câte un fermoar şi orice ține de garderobă, şi respir acelaşi aer cu Kristen Stewart. Vă dați seama? Bella din Twilight stă la câțiva metri de mine, iar eu îi aranjez gulerul, îi cârpesc hainele când şi le strică în vreo urmărire periculoasă ori mai puțin periculoasă. N-aş fi crezut niciodată.

Într-o zi, la filmări, Kristen purta o rochie de paiete, ca să nu credeți că mint, puteți s-o vedeți in trailer. Momentul în care Sabina, pentru că Kristen ne-a rugat să o numim aşa şi atunci când nu se filmează ca să nu îşi iasă din personaj, s-a ridicat de pe un scaun wrrrrrrrrrrpsssss s-a desprins un şir de paiete de-a lungul părții din spate a rochiei, de sus până jos. Cu o privire încurcată se uită în jurul ei, şi fiindcă eu, gură-cască la Hollywood nu ştiam că de mine are nevoie, am continuat să casc gura, până când am văzut că efectiv paşii ei se îndreaptă spre mine. Nu ştia cum mă cheamă, şi se simţea probabil stânjenită să mă strige hei,you! Am nevoie să îmi repari rochia!

Am convenit că nu-i nevoie să dea jos rochia, durează câteva minute să cos paietele la loc. Am făcut în timpul acela ceea ce americanii numesc small talk, am vorbit despre nimicuri, despre cât de important e să aibă căptuşeală piesele vestimentare cu paiete, pentru că dacă nu provoacă mâncărimi, despre cât de bună e cafeaua de pe platou şi puțin despre vreme.

Magia s-a produs la final, când i-am zis că e gata de filmare iar ea mi-a zis „eşti un înger” ca să-şi arate aprecierea probabil, o vorbă tipic americană pe care eu am luat-o literal, şi i-am răspuns amuzată: haha practic tu eşti un înger, mie mi-e imposibil!

Elizabeth Banks, care probabil că auzise o parte din discuţie mă întreabă parcă înteresată: Şi de ce, mă rog, ți-e imposibil să devii înger? I-am răspuns fără să mă gândesc că aici pe Pământ, ca înger aş putea să lucrez doar în două domenii: pentru Victoria, dar nu am înălţimea şi formele de model, iar pentru Charlie nu aş putea pentru că…I have an accent. Vorbesc cu accent. Ridică o sprânceană şi începe să râdă.

Elizabeth Banks e regizor, scenarist, actriță şi multe altele în noul proiect din franciză, e Dumnezeul îngerilor pe platou cum îmi zic eu, în gând, de câte ori apare. În acea seară am primit un telefon de la un membru al echipei care mă întreba dacă mi-am verificat e-mailul, când deja îmi trecuseră prin cap tot felul de idei tragice, că m-au concediat, că am făcut ceva greşit, mă anunța că lui Elizabeth i-a venit o idee nebunească: să aducă un înger din Europa de Est în franciză, iar aceasta să fiu eu, dacă voi fi de acord să dau o probă.

După câteva explicații date de vocea aceea am îngăimat că da şi am închis, nici nu mai ştiu cum. Îmi deschid e-mailul şi văd un mesaj de la Elizabeth Banks în persoană. Nu-mi vine să cred. Scrie acelaşi lucru pe care mi l-a spus colegul ei la telefon: îmi spune că ideea ei a fost să facă un film cu personaje feminine în centrul acțiunii, dar nu de acelea în costume strânse de piele, machiate impecabil şi cu gene lungi, vrea să modernizeze brandul, să creeze o lume de spioane nouă , să spună o poveste cu personaje feminine ancorate în realitate, iar dacă o fată ca mine spune cu atâta convingere că nu va putea intra niciodată în acea lume datorită accentului, înseamnă că mai are multe de reparat în ceea ce credea un proiect perfect.

„Mi s-a părut că eşti simpatică. Am râs, dar mi-ai dat de gândit: aveai dreptate. Nu am văzut niciun film cu în care protagonista să aibă un accent. În general accentul se folosea pentru a creiona un tip de personaj. Ştii despre ce vorbesc, toate personajele din Europa de Est au roluri de ‘bad guys’, mereu. O replică sau două, nu li se dă mai mult. Simt că a venit momentul să facem o schimbare. Dacă accepţi propunerea mea, şi te rog s-o faci, trebuie să ne punem serios pe treabă. O să plecăm de la meseria ta de croitoreasă dacă e ceea ce te reprezintă. Mă gândesc să te introduc în poveste cu exact ceea ce faci în viața reală: o să fii responsabilă de costumele de deghizare pe care o să le folosiți. O avem pe Ella-inima de soldat, Kristen- lupul singuratic, Naomi- savanta iar tu o să aduci creativitatea când vine vorba de costume, doar că o vei face în fața camerelor, nu în spatele lor. Ce zici? ”

Am citit, am recitit m-am amuzat când am văzut că la subiect scria ‘an angel with an accent’ şi da, aşa am devenit înger. Elizabeth zicea pe undeva că şi-ar dori ca personajul meu să aibă un nume specific românesc, pentru că numele meu, Ana e întâlnit peste tot. M-am gândit să-mi spun Florina.

Nu mă căutați pe afiş pentru că n-o să mă găsiţi. M-am distras puțin şi v-am povestit cealaltă variantă, cea care mi-aş dori să mi se întâmple.

Varianta oficială e că pe 29 noiembrie va avea loc premiera filmului în România! Vom vedea o creație care îşi respectă legătura cu trecutul. Franciza îngerilor este cea care pune pentru prima dată spionajul la feminin, iar anul acesta avem ocazia să vedem o variantă adaptată. Acțiune şi aventură, iar pentru cei care cunosc stilul Elizabeth Banks- comedie garantată!

Eşti gata? Hai la film!

Articol scris pentru Super Blog 2019

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.