Astăzi vorbim despre maşini şi despre rolul lor în viața noastră. Când mi-am luat permisul, la 18 ani, mă puteam imagina doar conducând cu pletele în vânt, şi mă uitam cât de bine arată mâinile mele pe volan.

Mi-ar fi plăcut să am maşină doar ca să plec în în trombă, dramatic, atunci când mă supără tare cineva. Nu mă gândeam la maşină ca la o necesitate, pentru că nu e vârsta când te gândeşti la necesități, o vedeam ca pe un moft.

Mă gândeam că o maşină mi-ar schimba viața, şi aşa şi e, dar nu în felul în care credeam eu. O maşină nu-ți schimbă viața radical, dar ţi-o face de sute de ori mai confortabilă. Sute de ori, am zis şi mi-o asum.

Viața de adult îți demonstrează că nu ai timp de pierdut timpul. Indiferent dacă stăm la oraş sau la ţară, potrivit vorbei din popor, nu le putem avea pe toate, nu le putem avea pe toate aproape, nu? Care sunt şansele să locuim lângă supermarket, în acelaşi timp să avem foarte aproape o şcoală, dar şi sala de sport, croitorul, şi cel mai important, locul de muncă? Şanse mici, cam ca şi şansele de a câştiga la loterie.

Avem nevoie de maşină pentru a câştiga timp, iar cu timpul ştim noi ce să facem. Avem nevoie de o maşină, dar de una care să nu ne facă să pierdem şi mai mult timp, nici energie, nici resurse materiale, şi să ne ofere spațiu, comoditate şi siguranță, dacă nu, n-am făcut nimic.

Încă din 1948 Soichiro Honda a căutat să ne ofere mobilitate, dar îmbinată cu confort şi născută din pasiune pentru competiție rețeta care l-a făcut unul dintre cei mai mari producători de maşini şi motociclete.

Modelul Honda CR-V a fost un model de SUV de succes încă de la începuturi, dar asta nu înseamnă că Honda s-a oprit din lucru, a continuat să actualizeze şi să ducă nivelul de ergonomie şi tehnologie la înălțime, într-un echilibru perfect, înăuntrul unei caroserii hybrid: inspiră putere, calm şi siguranță, este una dintre cele mai apreciate maşini de către cei care apreciază calitatea.

Cum poate noul Honda CR-V Hybrid să fie atât de încăpător dar în acelaşi timp să se strecoare grațios ca o felină prin aglomerația din oraş? Pentru că spaţiul este bine gândit. Se poate să fie şi puternic şi economic? Şi practic şi elegant? Da, da da, da şi da. Se poate. Tehnologia Honda Hybrid este explicația.

Toate drumurile duc acasă, iar într-o familie e multă treabă de făcut şi e de ajuns în multe locuri.

Cu o maşină cumpărăturile sunt mai uşor de făcut, timpul e mai bine controlat, micile ieşiri de sfârşit de săptămână posibile şi comode, iar situaţiile de urgență, mai uşor de rezolvat, pe lângă confortul de zi cu zi dat de micile plăceri: plăcerea de a asculta muzica preferată în drum spre locul de muncă, plăcerea de a cânta până la locul de muncă, de a-ți face cumpărăturile pentru o lună întreagă într-o zi în care simți că ai inspiraţie, plăcerea de a şti că poţi să mergi oriunde îți doreşti şi că nu trebuie să depinzi de nimeni. Iar atunci când mergi oriunde poţi să-ți iei câte bagaje doreşti.

Mobilitatea e o formă de libertate. A avea maşină înseamnă în mare parte a fi independent. A avea unul din modelele Honda înseamnă a fi liber şi inspirat.

Atunci când nu eşti propriul tău şofer, nu eşti propriul tău stăpân, inevitabil eşti dependent de deciziile, punctualitatea şi orarul mijloacelor de transport în comun, a prietenilor ori al partenerului. Una din principalele cerințe ale multor locuri de muncă este această libertate de deplasare, iar cei care o au, au câştigat de la pornire o bilă albă.

A nu avea o maşină ne opreşte puțin din avânt. Poate ne mutăm într-un cartier care nu ne place doar pentru că am găsit chirie aproape de şcoală, poate nu ne mutăm în casa de vis pentru că e prea departe de locul de muncă. Poate nici nu alegem locul de muncă pe care ni l-am dori pentru că ne e greu să ne deplasăm până la el. Poate de multe ori nu ne ducem într-un loc unde ne-am dori să mergem pentru că pur şi simplu nu avem cum.

Şi merită?!

Nu, şi vă spun asta din proprie experiență.

Eu vreau un SUV în familia mea, deci ma uit la oferte de Honda. Pe roşu, vă rog!

Articol scris pentru Super Blog 2019.

Publicitate