Disponibil pe: Netflix

Regie: Pavel Kostamorov

Inspirat de romanul Yanei Wagner, Vongozero

To the Lake sau Epidemiyc în numele original din rusă, a fost o revelație pentru mine. Şi se prevedea o duminică plictisitoare, dar cu serialul ăsta n-ai cum.

Cumpărat de Netflix cu 1,5 milioane de dolari, record pentru o producție rusească, cu scenariu bazat pe un roman de Yana Wagner, serialul a apărut în Rusia în 14 noiembrie 2019 iar pe Netflix în 8 octombrie 2020, în plină pandemie de corona virus, aşa cum se cuvine!

Mi se pare că Netflix a făcut o treabă bună să schimbe titlul, cel puțin în ceea ce mă priveşte, pentru că dacă aş fi ştiut că în serial este vorba despre o pandemie nici m-aş fi gândit să mă uit, şi-aşa vedem atâta pandemie la televizor că ne-am săturat. Dar primele minute m-au convins că e un serial bine făcut. Nu mi-a sporit panica în legătură cu pandemia noastră reală pentru că am intrat aşa de mult în film încât am uitat sa-mi fac griji pentru realitate.

Aşa cum sugerează titlul adoptat de Netflix, serialul este despre un drum, în cazul acesta spre un loc mai bun. Un drum anevoios, cu opriri, cu piedici, şi tot ce mai trebuie să aibă un serial reuşit despre un drum.

Nu e un film care plictiseşte. personajele sunt bine construite iar ritmul acțiunii e numai bun. Este primul meu serial în rusă, dar cu siguranță voi căuta alte proiecte ale acestui regizor, mi se pare ca face o treabă minunată.

Deşi deocamdată are doar un sezon de opt episoade, am reuşit să mă ataşez de personaje mi-aş dori să văd ce urmează, şi nu ştiu dacă va mai urma ceva pentru că acest prim sezon a acoperit tot conținutul romanului de la care a pornit.

Înafară de pandemia care a cuprins Moscova, în serial mai poți vedea şi cum funcționează oamenii în situații de criză, cum funcționează viața de cuplu în perioade grele, cum oamenii îşi cârpesc relațiile ori le pun pe veci la naftalină şi care sunt lucrurile care contează. Pot să spun că e un serial care inspiră, şi-am şi râs în hohote de câteva ori. Te face să râzi, te înduioşează, te întristează, are de toate. Mai vreau!

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.