Sau Cum să scapi nepedepsit, serial disponibil pe Netflix.

După multă vreme în care nu m-am uitat la filme americane, pentru că s-au transformat în ceva ce nu ştiu să descriu şi nu-mi place, am găsit serialul ăsta produs de echipa care a lucrat şi la Anatomia lui Grey, şi-am zis că ceva-ceva o fi de capul lui, şi e.

Personajul principal este o avocată-profesoară de drept penal care şi-a botezat cursul How to get away with murder pentru a stârni interesul studenților, dar în mod ironic ajunge să-l trăiască pe propria piele.

Nu ştiu dacă cineva o să-şi aducă aminte de Judecătoarea Amy de pe TVR 1, dar mie cam de pe vremea aia îmi plac filmele cu avocaţi, procurori, criminali şi procese. (Dacă ai vreo recomandare pentru mine, te rog!)

Serialul acesta are o tehnică specială de a ne ține în priză: ne dă câte un flash din viitor cu o situație total ieşită de sub control, apoi se întoarce din nou în prezent şi noi rămânem cu întrebarea ,,cum mama naibii s-a putut întâmpla asta?” şi ne aşezăm cuminți să vedem cum.

În şase sezoane ai timp să cunoşti personajele, şi inevitabil prinzi drag de unele. N-o să mint, lucrurile sunt cam trase de păr, dar găsim destulă banalitate în viața de zi cu zi, nu mai căutăm şi-n filme. Culmea, nu crimele mi se par trase de păr, ci relațiile dintre personaje, rapiditatea cu care iartă nişte lucruri de neiertat şi pe urmă se supără dintr-o prostie, se aliază, apoi sunt duşmani, apoi se aliază din nou.

Ideea e că ai parte de crime, polițişti, procurori, FBI, tribunale, dar filmul te mai lasă să respiri între crime, nu totul e în ritm alert. Îți explică lucruri din trecut şi din viitor, ştie cum să-ți mențină interesul şi să-ți creeze senzația că totul e plănuit, că totul se întâmplă cu un motiv.

Da, mi-a plăcut!

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.