Mar de plastico (Marea de plastic)

Sursa: Antena3

I-am văzut de multe ori titlul răsfoind Netflixul, dar l-am evitat mult timp pentru că îmi suna a telenovelă. Şi pe cinstite: Mar de plastico (Marea de plastic) nu sună nicidecum a nume de serial polițist, dar uite că e.

Mi-a fost greu să mă recuperez după serialul ăsta: a fost atât de bun încât alte seriale îmi pareau previzibile şi pline de clişee, nu mai găseam nimic la înălțimea lui. Nu zic că e perfect, şi că nu există vreo coincidență dubioasă, dar sunt păcate mici şi nesemnificative.

Trebuie să-ți spun şi ce mi-a plăcut atât de mult. Serialul este o producție spaniolă, se învârte în jurul unei crime, iar toată acțiunea se petrece într-un sat din sudul Spaniei.

Mi-a plăcut viziunea realistă şi umană asupra imigranților, în general africani, ruşi şi români, dar şi asupra celor care profită de pe urma lor: oamenii de afaceri care îi folosesc ca mână de lucru, îmbogățindu-se pe spatele lor, fără a le asigura contracte.

Mi-a plăcut de asemenea prezența unui personaj cu diversitate funcțională, şi felul în care ne învață, indirect, cum să ne comportăm cu oamenii speciali.

Felul în care ajungi să cunoşti personajele şi să te ataşezi de ele este de neconceput😃, iar legat de intrigă… se păstrează de-a tot lungul serialului, regizorul se joacă cu mintea ta şi te face să bănuieşti pe cine are el chef, când are el chef, ceea ce e de-a dreptul minunat.

Vivir sin permiso (Trai necuvenit)

Pinterest.com

Trebuie să recunosc că acest serial are puțin iz de telenovelă pe alocuri, dar protagonistul este un personaj pe care n-ai cum să-l uiți. Un mafiot cu alzheimer şi toate situațiile pe care le poate genera asta. Uneori amuzant, alteori înduioşător. Mi se pare un subiect original şi puţin explorat.

Suburra

Pinterest.com

Suburra este o producție italiană care mi-a plăcut extraordinar de mult. L-am văzut de două ori şi nu-mi pare rău.

Mafioți, țigani mafioți, politicieni corupți, popi corupți, droguri, crime. Roma şi dedesubturile ei. Şi printre astea cea mai faină poveste de dragoste imposibilă din câte am pomenit. Nu ca la americani, doi oameni liberi şi diponibili care se iubesc şi ar putea fi împreună, dar dacă ar fi n-ar mai avea din ce să facă filmul, o poveste cu adevărat imposibilă, dar reală şi ne-siropoasă. Dacă nu credeai vreodată că există aşa ceva, musai să te uiți la Suburra. Dacă ar fi cu note, i-aş da 10.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.