Downton Abbey este numele căsoaiei în care locuieşte o familie de aristocrați cu pretenții: soții care se iubesc, lucru de-a dreptul nenatural pe vremea aceea, trei bucăți de fiice (,,bune de măritat”) fiecare-n stilul ei, o bucată mamă-soacră pretenţioasă, pompoasă, elgantă şi răutăcioasă care mai vine în vizită, iar pe la subsol angajații familiei cu ierarhiile şi secretele lor.

Anglia anilor 1900, condiția de bibelou a femeilor, venirea războiului, apariția electricității, a telefonului, şi toate schimbările prin care trece societatea, sunt trăite la prima mână de personajele atât de variate, unele fiind mai încântate de schimbare, altele mai circumspecte. Şi ce momente amuzante creează venirea noilor tehnologii în casa Downton!

Să nu subestimezi felul în care ajungi să te ataşezi de personajele astea, cum ai vrea să le spui lucruri pe care tu le ştii deja despre ce va urma (istoric), şi te vei vedea, surprinzător, înțelegând limitele din vremurile lor.

Vizual, serialul e o încântare pentru retină. Atât interioarele fastuoase în stil eduardian, toaletele femeilor de care am mai amintit, cât şi peisajele naturale.

Practic eu nu am cum să mai laud serialul ăsta. Nominalizat şi premiat de atâââtea ori, tu poți doar să-l încerci şi să vezi dacă e genul tău.

Şi ştii… mama-soacră aceea de care ziceam că e pompoasă, elegantă şi răutăcioasă…posibil să devină personajul tău preferat😉

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.