Michele Lamy e un personaj pe care odată ce l-ai văzut nu ai cum să-l mai desvezi. Te întrebi cine e, dacă vine din trecut sau din viitor, cum vede ea lumea şi ce face pe lumea asta.

Dacă ar fi să-i descriem stilul, probabil mulți dintre noi am spune că e unic, și-am găsi cu greu mai multe cuvinte. Cel puțin așa mi se întâmplă mie. Michele Lamy mi se pare… Mad Max.

E greu să cunoști un om dintr-o imagine, dar e ușor de intuit dacă ai de-a face cu un personaj cu substanță ori ba. Pe scurt, Michele Lamy este un om care a trăit mult și intens, un om al extremelor, imprevizibilă, plină de energie și optimism, spirituală.

A trecut de la a practica avocatura la a fi patroană de club de noapte și cafenea, este designer vestimentar, de bijuterii și de mobilă, producător de film, muziciană, deține un club de box… și Dumnezeu mai știe câte lucruri care ai impresia că nu se leagă prea mult unele de altele.

Michele Lamy e mult mai mult decât un personaj cu stil vestimentar aparte, dar stilul ei cu siguranță nu poate fi trecut neobservat. Copil al artei și deși pasionată cu adevărat de modă nu este o victimă a modei, ci o muză. Stilul Lamy este singular și influențat doar de stările și trăirile ei.

Obsesia pentru bijuterii

Am spune că un element de bază în stilul unic a lui Michele Lamy sunt inelele. Poartă mereu vreo șapte sau opt inele mari, încă din tinerețe. Primul lucru pe care îl face dimineața este să-și pună inelele, înainte de orice, și renunță la ele rare ori.

Inelele masive și felul tribal în care-și vopsește degetele și unghiile sunt elementele de rezistență ìn stilul ei.

Pe lângă inele, cercei și coliere, Lamy poartă și brățări masive pe care le adoră și pentru estetică, şi pentru poveştile pe care le spun, dar şi pentru că fac zgomot.

Dar cea mai spectaculoasă şi şocantă piesă din colecția de bijuterii a lui Michele Lamy sunt dinții: placați cu aur, încrustați cu diamante. Pentru Michele Lamy dinții reprezintă piesele cu care se mândrește cel mai mult, iar construirea lor a început-o cu ani în urmă, în Los Angeles unde a și locuit o perioadă.

Cât despre haine…

Michele Lamy mizează în general pe negru, ori pe culorile naturale ale pământului. Are un stil am putea spune întunecat, influențat probabil de Rick Owens, soțul ei designer de glamour gotic, dar cu accentele ei tribale, nomade, mistice cu care ne vrăjește: șaluri aruncate nonșalant peste ținută, ori înodate neglijent. uneori haine cu structură alte ori rochii lălâi din materiale fine.

De obicei încălțările par a fi din viitor, poartă platforme-fantezie, iar gențile ei sunt de cele mai multe ori lipsite de structură și mari.

Michele Lamy este o imagine unică cu o personalitate specială şi este cu siguranță un personaj al modei și nu o victimă a ei, așa cum am cataloga-o și pe Iris Apfel despre care am scris aici

Te inspiră? 🙋‍♀️

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.